Szeretettel köszöntelek a Egészséges életmód közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészséges életmód vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészséges életmód közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészséges életmód vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészséges életmód közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészséges életmód vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészséges életmód közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészséges életmód vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Antal Zsoltné Magdi indította 15 éve
Nagyon sok termékben megtalálhatók a mesterséges édesítőszerek, főleg az aszpartám. Ilyen termékek a szénsavas üdítők, tasakos levesek, gyógyszerek, cukormentes rágógumik, cukorkák, némely vitamin. Az aszpartám a szaharint váltotta fel. Elhíresztelték, hogy a szaharin rákkeltő hatású. A szaharinról azóta sem sikerült bebizonyítani, hogy rákkeltő hatású lenne. Nem úgy, mint az aszpartámról, mely bizonyítottan rákkeltő és rengeteg egyéb más betegség okozója. Nem biztos, hogy ezzel a cserével jól jártunk, ugyanis míg a szaharin emésztetlen formában kiürül szervezetünkből, addig az aszpartám lebomlik, és ellenőrizhetetlen változásokat indíthat el a szervezetünkben.
Szinte az összes mesterséges édesítőszer aszpartámból készül (40 % asparticsav, 50 % phenylalanine, 10 methanol). Ha tehetjük, kerüljük azokat az élelmiszereket vagy gyógyszereket, amelyek tartalmaznak mesterséges édesítőszereket. A legtöbb terméken fel sem tüntetik, hogy édesítőszerrel készülnek, hanem egy szám (E951) utalhat arra, hogy aszpartámot tartalmaz. Törekedjünk természetes édesítőszerek fogyasztására. Persze csak mértékkel, így nem fogja az egészségünket károsítani. 2001-ben a Ramazzini intézet kísérleti patkányai belehaltak az aszpartám fogyasztásába, és egyértelműen bizonyították, hogy rákkeltő a vegyület. Ám ennek ellenére sem tiltották be.
Az aszpartámmal szemben létezik egy természetes édesítőszer, amiről nagyon kevesen tudnak, ez pedig a xilit. A xilit kétszer édesebb a cukornál, és nincs utóíze. A xilit egy természetes anyag, ami por formájában kapható. A cukornál 40 százalékkal kevesebb kalóriát tartalmaz, valamint a szénhidráttartalma 75 százalékkal kisebb. A xilit pozitív hatást gyakorol a szervezetünkre, megvéd a fogszuvasodástól, segít újból felépíteni a fogzománcot, meggátolja az arcüreg- és mandulagyulladást. A xilit használatával fenntarthatjuk a megfelelő vércukorszintet, és még a fogyást is elősegíti.
Mi a véleményed a táplálékkiegészítőkről, vitaminokról?
86% Szükségesnek tartom
14% elengedhetetlen
Hozzászólások eddig: 4
Németh Zoltán üzente 14 éve
Ha olcsón érdekel benneteket Xilit, xylitol, nyírfacukor: http://www.biobolt.e-tar.hu
Táplálékiegészítőkben bőség zavara van,elég sokat kell válogatni, mire megtaláljuk a megfelelőt...
Malakuczi Mihályné üzente 14 éve
JÁZMINPAKÓCA /stevia rebaudiana/
A dél-amerikai indiánok által már évszázadokkal ezelőtt felfedezett növény, a Stevia rebaudiana egy olyan természetes édesítőszer, melynek levelei 30-szor édesebbek a cukornál, kivonatai pedig akár 300-szor édesebbek is lehet-nek annál!
Figyelemre méltó, hogy fogszuvasodást nem okoz, és az elhízásra hajlamos fogyasztóinak sem kell aggódnia, mert kalóriatartalma nulla! A növénynek az emésztést segítő hatása mellett magas C és A vitamin valamint cink-, vas-, magnézium tartalma is bizonyított!
Cukorbetegek is fogyaszthatják. Az intenzív édes ízért felelős steviol glycoside-ok, az aszpartámmal ellentétben, főzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a Stevia a cukor teljes körű helyettesítője lehet!
Külsőleg, alkalmazva alkalmas különböző bőrproblémák enyhítésére. Megvéd a bőr korai öregedése ellen, azt fiatalossá és rugalmassá varázsolja! Kisebb sebek, horzsolások kezelésére néhány csepp Stevia oldatot csepegtethetünk a sérült bőrfelületre, így a fájdalom gyorsan megszűnik és a seb is sokkal hamarabb fog meggyógyulni!
Ha érdekel, hogyan lehet hozzájutni, keress meg: mamyy@freemail.hu címen.
Bresztyenszky György gyorgycoffee.dxn üzente 14 éve
A vitamin pótlása igenis fontos,mert a hétköznapi táplálékunk,tápanyagszegény!
Persze érdemes összehasonlí a kínálatot...........
gyorgycoffee.blogspot.com
www.gyorgycoffee.dxn.hu
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Úgy a táplálék kiegészítökre, mint a vegyileg elöállított vitaminokra semmi szükség!!!
Tudományosan bebizonyított tény, hogy ha valaki megfelelöen táplálkozik, étrendjét sok zöldséggel, gyümölccsel egészíti ki, akkor semmi más nem kell!!
Ezekkel az új kitalációkkal csak az embereket hülyítik, meg a saját zsebüket tömik.
Kivételt képez az az eset, ha valaki sokáig nagyon beteg volt, akkor rövid idöre, de csak átmenetileg ajánlatos egyik másik kiegészítö.
Aki a sok halandzsának bedöl, az csak saját magát károsítja.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás