Szeretettel köszöntelek a Egészséges életmód közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészséges életmód vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészséges életmód közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészséges életmód vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészséges életmód közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészséges életmód vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészséges életmód közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészséges életmód vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Most éppen aktuális téma
-
Ártalmas-e a só, vagy szükséges?
A régebbi időkben háborúkat vívtak a só lelőhelyiért. Most meg sok helyen hallani és olvasni, hogy ártalmas a só, mert magas vérnyomást okoz! (Azt, hogy a magas vérnyomásra önmagában a só fogyasztása nincs hatással, azt sok jelenkori vizsgálat bizonyította.)
A húsételeinket az elkészítéskor alaposan megsózzuk, így tanultuk őseinktől. De miért alakult ki ez a szokás?
A nagy fehérjetartalmú ételeink (ilyenek a húsételek is) emésztésénél nagy mennyiségű sósav kell a gyomorban. Mint tudjuk a sósav nagyon erős, maró sav. De a fehérjék kémiai „darabolásánál” nagy mennyiségben szükség van rá. Attól hogy a gyomor falában található saját fehérjéinket ne denaturálja az erős gyomorsav, a gyomor nyálkahártyája véd meg bennünket.
A fehérjék emésztésénél nagy mennyiségű erős savat bocsát ki a szervezetünk. Sokan azt feltételezik, hogy a fehérje fogyasztása azért is ártalmas, mert a sok kiválasztott sósav elsavasítja a szervezetünket. Mi ebből az igazság?
http://drhummel.hu/2012/07/03/a-sorol-a-szensavas-italokrol-es-a-husevesrol/
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!